100. YIL KONGRE ŞEHİRLERİ

03 Kasım 2023 / CUMA : SAMSUN Saat 07: 00’de Belirlenen yerden Samsun’a hareket. Yolda verilen kahvaltı molasının ardından, Türk milletinin dönüm noktası, Milli Mücadelenin başlangıcı olan Samsun’a varış. Atatürk’ün 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan yola çıktığı 19 Mayıs 1919’da Samsuna ayak bastığı, Türk Millî Mücadelesinin Anadolu üzerinden başlatılmasında çok önemli bir görevi yerine getiren Bandırma Vapuru’nun görülmesi. Yemek sonrası gezimize İlk Adım Anıtı ile devam ediyoruz. M.Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığında kaldığı, bugün müze haline getirilmiş olan Gazi Müzesi ziyareti ve Amasya’ya hareket. Akşam yemeği ve konaklama Emin Efendi Konakları

04 Kasım 2023 / CUMARTESİ : AMASYA-SİVAS Sabah kahvaltı sonrası, Cumhuriyetimizin doğum belgesi olan, Amasya genelgesinin tüm dünyaya duyurulduğu yer olan Saray Düzü Kışla Binası ve Milli Mücadele Müzesi ziyareti. Kral Kaya Mezarlarının panoramik görüntüsünün ardından, yalı boyunda öğle yemeği ve Mumyalar Müzesi’nin görülmesi Sivas’a hareket. Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin kararlarının alındığı yer olan, Sivas Kongre Müzesi’nin gezilmesi. Akşam yemeği ve konaklama Buruciye Otel Sivas.

05 Kasım 2023 PAZAR/ ERZURUM Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından, Erzurum‘a doğru yola çıkıyoruz. İlk kez ulusal bağımsızlığın koşulsuz olarak gerçekleştirilmesine karar verilen Erzurum Kongre Binası’nın görülmesi. Erzurum Kongre’sinde; Alınan kararlar arasında ilk kez milli sınırlardan bahsedilmiş, Türk vatanı olan toprakların parçalanamayacağı açıklanmıştır. Yemek sonrası, Çifte Minareli Medrese, Şehir gezisi ve Taş Han’da Oltu taşının görülmesi Trabzon’a dönüş.

Dâhil Hizmetler:

 Otelde 2 gece sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil konaklama

 Ulaşım

 Türsab mecburi seyahat sigortası,

 Rehberlik Hizmeti,

Hariç Hizmetler:

 Öğle yemekleri,

 Müze girişleri

KATILIM ÜCRETİ : Üyelerimize İki Kişilik Oda da kişi başı 2000.- TL